Eladó kisnemesi kúria Noszlop, Veszprém megye

Eladó ház Noszlopon – Veszprém megye

Eladó ház Noszlopon – Veszprém megye

Eladó ház Noszlop!!!

Eladó ház Noszlop: Eladó egy különleges családi ház nagy kerttel, borospincével, gazdasági melléképületekkel Noszlopon: A ház Veszprém megyében, Noszlopon található.

Földterület:  1750 m²

Alapterület: 170 m²

Összes alapterület: 170+120 m²

Ára : 17.500.000 Ft

A teljes közművel rendelkező 170 nm-es ház, 3 szoba, konyha, ebédlő, az épület alatt 30 nm-es borospince van. Lakóterület kb 130nm, óriási méretű konyha korabeli működő kemencével, világos, napos külön étkező helyiséggel. Ezen felül 3 szoba van, valamennyi különleges donga boltozattal lett kialakítva. Fűtés: gázkonvektorral megoldott, cserépkályhával és sparhelttel kiegészítve. A ház fürdőszobával ellátott.

A ház hosszanti előterében végig boltíves nyitott tornác húzódik, innen a hátsó részen nyílik még kamra, csarnokszoba (hordós szoba), füstölő, terménytároló. A ház alatt 30nm borospince található. A ház folytatásaként az alábbi melléképületek találhatóak: kocsiszín, istálló, állat tartásra alkalmas ólak, továbbá hátrébb baromfiudvar lett kialakítva baromfi ólakkal.

A 1750 nm-es telken van még ásott kút itatóval és veteményeskert.

Az utolsó felújítás a külső homlokzati festésen kívül érintette a teljes fűtési rendszer korszerűsítését és 2014. évben az utcába bevezetett csatornahálózatra rákötést.

A Papp család barokk stílusú kúriája az akkori építészeti szokásoknak megfelelően szokatlanul vastag falazattal és csodálatos boltozatos belső terekkel rendelkezik.  Az épület az 1720-as évektől folyamatosan lakott, karbantartott. Különlegessége a konyhában jelenleg is álló és működő kemence és tűzhely az 1920-as évek enteriőr hangulatát idézi. A ház nem áll műemlékvédelem alatt, tehát alakítható!

A ház különleges és alkalmas lehet kisebb panzió kialakítására vagy falusi turizmus szálláshely kialakítására.

A hozzá tartozó földterület igény szerint leválasztható, gazdálkodásra, állattartásra alkalmas terület.

Képeket szeretnék látni a noszlopi eladó házról!

Megnézem az noszlopi eladó ház történetét!